All about The Hague

Internationale stad van vrede en rechtvaardigheid

Den Haag is de internationale stad van vrede en gerechtigheid – een koninklijke stad met een hoge feel-good-factor en gekozen als de groenste stad van Nederland. Per slot van rekening kun je spontaan leden van de koninklijke familie op straat tegenkomen. Je zult ook het “Huis van Oranje” tegenkomen; de vele historische monumenten, de aanwezigheid van een woon- en werkpaleizen en paardenkoetsen.

Als geen andere stad in Nederland biedt Den Haag een unieke combinatie van leven en strandleven. De twee badplaatsen van de stad – Scheveningen en Kijkduin – hebben allebei mooie inwoners en toeristen. Naar het historische stadscentrum gaan duurt slechts 10 minuten.

Met de meest historische locaties per vierkante meter in Nederland ademt Den Haag cultuur en geschiedenis. Bezoek Den Haag als het Binnenhof, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis. Ontdek het grootste schilderij van Nederland: Panorama Mesdag. Bewonder de prachtige werken van Rembrandt, Vermeer en Mondriaan in het Mauritshuis en het Gemeentemuseum.

Het centrum van Den Haag is perfect voor een dagje winkelen. De winkels in het autovrije historische centrum zijn zeven dagen per week geopend. Je vindt bekende warenhuizen zoals de Bijenkorf op loopafstand of hippe modeboetiekjes en concept stores rond de koninklijke paleizen. En degenen die doorgaan naar de zee zullen allerlei buurten ontdekken met meer speciaalzaken.

Den Haag biedt een breed scala aan culinaire hoogstandjes uit verschillende hoeken van de wereld, zoals blijkt uit de vele verschillende restaurants, variërend van uitnodigende eetgelegenheden tot sterrenrestaurants. Er is voor elk wat wils uit elk land van de wereld.

Den Haag is verdeeld in verschillende gebieden, allemaal met hun eigen unieke kwaliteiten en kenmerken. Het gebied dat wordt gedefinieerd door de gebieden Archipel, Statenkwartier en Duinoord is een uiterst wenselijke en centrale plek om te wonen. Ambassades, luxe villa’s, appartementen en herenhuizen liggen verscholen tussen winkels, restaurants en cafés, wat resulteert in een opwindende stedelijke sfeer.

woning verhuren screening
All about The Hague
4.4 (88.42%) 57 votes