Alles over Den Haag

In Den Haag wonen ruim 500.000 mensen met maar liefst 180 verschillende nationaliteiten. De Nederlandse regering zetelt in het Binnenhof en ook de koninklijke familie is in Den Haag goed vertegenwoordigt. In Den Haag zijn hierdoor ook veel internationale organisaties en bedrijven actief.

De stad ademt cultuur en getuigt van een rijke geschiedenis. Kenmerkend voor Den Haag is vooral de zeer bedrijvige atmosfeer met een humorvolle no nonsense mentaliteit. Overheden uit verschillende landen hebben hun ambassades in Den Haag, congressen worden regelmatig gehouden en ook op toeristisch gebied scoort Den Haag goed.


Stad aan de duinen

Woon en werkpaleizen van de Oranjes, internationale gerechtshoven, musea en historische gebouwen, in de Hofstad vindt u het allemaal. Als extra attractie is Den Haag uniek gelegen, vrijwel grenzend aan de Noordzee. Met de twee badplaatsen Kijkduin en Scheveningen op nog geen 10 minuutjes van het centrum biedt onze mooie stad vrijwel instant ontspanning. Een frisse neus halen en eventjes uitwaaien op het strand?

Tijdens alle seizoenen zijn de Haagse stranden open voor publiek. Vooral zomers is een ontspannende duik in de zee of een wandeling langs de boulevard voor Hagenezen een normaal en vrijwel dagelijks uitje. Met een bezoek aan het prestigieuze Kurhaus en een wandeling over de pier van Scheveningen maakt u er een mooie dag van.


Uit eten en winkelen in Den Haag

Bent u een liefhebber van lekker eten? Op culinair gebied is Den Haag van alle markten thuis. Met honderden restaurants en eetgelegenheden kunt u genieten van een wereldse maaltijd uit iedere windstreek. Door de nog steeds grote verbintenis van Den Haag met voormalig Nederlands Indië is de authentieke Indonesische keuken daarbij volop vertegenwoordigt.

Heeft u belangstelling voor de Nederlandse cultuur en wilt u hier meer over weten? Bij het American Book Center, een bekende hotspot voor expats in Den Haag, vindt u een keur aan humoristische en serieuze boeken over de Nederlandse gebruiken en gewoontes. Ook kunt u hier Engelse, Duitse en Amerikaanse kranten en tijdschriften vinden.

Winkelen in Den Haag is zelfs voor shopaholics een buitenkansje. Een dagje Den Haag is pas compleet als u na uw winkelronde door het historische centrum, neerstrijkt in een van de brasseries of terrasjes. Lust u graag een overheerlijk en welverdiend biertje of kopje koffie? Daarbij mag een Haagse Kakker of een smaakvol Haagse Hopjes gebak natuurlijk niet ontbreken. De winkels in Den Haag zijn trouwens 7 dagen per week open en u kunt veilig winkelen, het centrum is volledig autovrij.