Alles over Den Haag, Rotterdam & Amsterdam


Alles over Den Haag

In Den Haag wonen ruim 500.000 mensen met maar liefst 180 verschillende nationaliteiten. De Nederlandse regering zetelt in het Binnenhof en ook de koninklijke familie is in Den Haag goed vertegenwoordigt. In Den Haag zijn hierdoor ook veel internationale organisaties en bedrijven actief.

De stad ademt cultuur en getuigt van een rijke geschiedenis. Kenmerkend voor Den Haag is vooral de zeer bedrijvige atmosfeer met een humorvolle no nonsense mentaliteit. Overheden uit verschillende landen hebben hun ambassades in Den Haag, congressen worden regelmatig gehouden en ook op toeristisch gebied scoort Den Haag goed.

Stad aan de duinen

Woon en werkpaleizen van de Oranjes, internationale gerechtshoven, musea en historische gebouwen, in de Hofstad vindt u het allemaal. Als extra attractie is Den Haag uniek gelegen, vrijwel grenzend aan de Noordzee. Met de twee badplaatsen Kijkduin en Scheveningen op nog geen 10 minuutjes van het centrum biedt onze mooie stad vrijwel instant ontspanning. Een frisse neus halen en eventjes uitwaaien op het strand?

Tijdens alle seizoenen zijn de Haagse stranden open voor publiek. Vooral zomers is een ontspannende duik in de zee of een wandeling langs de boulevard voor Hagenezen een normaal en vrijwel dagelijks uitje. Met een bezoek aan het prestigieuze Kurhaus en een wandeling over de pier van Scheveningen maakt u er een mooie dag van.

Uit eten en winkelen in Den Haag

Bent u een liefhebber van lekker eten? Op culinair gebied is Den Haag van alle markten thuis. Met honderden restaurants en eetgelegenheden kunt u genieten van een wereldse maaltijd uit iedere windstreek. Door de nog steeds grote verbintenis van Den Haag met voormalig Nederlands Indië is de authentieke Indonesische keuken daarbij volop vertegenwoordigt.

Heeft u belangstelling voor de Nederlandse cultuur en wilt u hier meer over weten? Bij het American Book Center, een bekende hotspot voor expats in Den Haag, vindt u een keur aan humoristische en serieuze boeken over de Nederlandse gebruiken en gewoontes. Ook kunt u hier Engelse, Duitse en Amerikaanse kranten en tijdschriften vinden.

Winkelen in Den Haag is zelfs voor shopaholics een buitenkansje. Een dagje Den Haag is pas compleet als u na uw winkelronde door het historische centrum, neerstrijkt in een van de brasseries of terrasjes. Lust u graag een overheerlijk en welverdiend biertje of kopje koffie? Daarbij mag een Haagse Kakker of een smaakvol Haagse Hopjes gebak natuurlijk niet ontbreken. De winkels in Den Haag zijn trouwens 7 dagen per week open en u kunt veilig winkelen, het centrum is volledig autovrij.


Alles over Amsterdam

Amsterdam is een van de meest bezochte steden ter wereld en dat is natuurlijk niet voor niets. De stad is een bruisende metropool met veel historische bezienswaardigheden. Amsterdam groeide tijdens de Gouden Eeuw uit tot een van de voornaamste handelscentra van de wereld. Dat heeft Amsterdam tot een levendig cultureel centrum gemaakt. Amsterdam is met ruim 800 duizend inwoners en meer dan 180 nationaliteiten een stad met ongelofelijk veel diversiteit. Met de vele wereldberoemde musea en ontelbaar veel grachten is er in Amsterdam altijd wel iets te zien.

Uiteten en winkelen in Amsterdam

Met ontelbaar veel restaurants is er in Amsterdam voor iedereen die van een lekker hapje eten houdt meer dan genoeg keuze. Alle wereldkeukens zijn vertegenwoordigt in deze stad. Houdt u het liever lokaal? Haal bij de FEBO een Amsterdamse kroket en duik vervolgens een bruin cafe in voor een echt Amsterdams Heineken biertje. Liever een terrasje pakken? In Amsterdam bent u nooit lang op zoek: Nieuwmarkt, Rembrandtplein, Leidseplein.. en nog veel meer pleinen vol met gezellige terrassen.

Shopaholics kunnen in Amsterdam hun hart ophalen. De Kalverstraat is de bekendste winkelstraat en bevindt zich in het centrum van de stad. Verder heeft Amsterdam nog nog veel verschillende andere winkelgebieden zoals De Haarlemmerbuurt en De 9 Straatjes met veel hippe unieke boetiekjes. Chique winkelen wordt gedaan in het Museumkwartier in bijvoorbeeld de welbekende P.C. Hooftstraat. Net als de restaurants is er ook wat betreft shoppen voor ieder wat wils in Amsterdam.

Venetië van het noorden

De grachten van Amsterdam behoren tot een van de meest unieke plekken ter wereld. De grachtengordel, bestaande uit de Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en de Singel, is in het totaal 14 km lang en heeft 80 bruggen. Met mooi weer is het heerlijk om in een sloep door de karakteristieke grachten te varen, maar voor liefhebbers van schaatsen komen ook in de wintermaanden de grachten goed van pas.

Amsterdam is opgedeeld in 7 stadsdelen en deze stadsdelen kennen allemaal weer hun eigen buurten. De Pijp, Oud-Zuid en Westerpark zijn begeerlijke buurten om te wonen vanwege hun leuke winkeltjes, restaurantjes en gezellige sfeer. De stadsdelen worden verbonden door een fantastisch tram- en metro netwerk dat door de gehele stad loopt. Gaat u liever niet met het OV? Aangezien er in Amsterdam meer fietsen dan mensen zijn heeft de stad meer dan genoeg fietsenstallingen.

Amsterdam is ook nog eens de uitgelezen plek voor expats om te wonen. Met de vele nationaliteiten die Amsterdam herbergt voelt iedereen zich thuis in deze stad. Ook voor expats met een gezin is Amsterdam een enorm geschikte woonplaats. Binnen het onderwijs nemen de mogelijkheden tot internationale scholing toe. Verder zijn er ook verschillende soorten expat supermarkten volop aanwezig in Amsterdam.


Alles over Rotterdam

Rotterdam heeft enorm veel te bieden. Het is een trendy en multiculturele stad met veel moderne architectuur. De Rotterdamse Haven is de grootste van heel Europa en met de Euromast heeft Rotterdam ook nog eens de grootste uitkijktoren van Nederland. Én niet te vergeten is Rotterdam de enige stad in Nederland met een skyline. Met ruim 600 duizend inwoners en meer dan 170 verschillende nationaliteiten bevat Rotterdam een grote mix van veel culturen.

Uiteten en winkelen in Rotterdam

De Rotterdamse eetcultuur is gebaseerd op de enorme culturele diversiteit in de stad. Het aanbod van restaurants in Rotterdam is zo enorm groot dat het nog een uitdaging is om een keuze te maken. Wandelt u over de West-Kruiskade dan kunt u alle verschillende keukens al ruiken en dan wordt het kiezen alleen nog maar moeilijker kiezen..

Galeries, cultuurinstellingen en modewinkels kunt u allemaal vinden in het kloppende hart van Rotterdam: de kunstas. De zogenaamde kunstas bestaat uit de Witte de Withstraat en het Museumpark. ’s Avonds wordt hier de aandacht verlegd naar de horeca en dan is het nergens anders gezelliger.

Een andere trots van Rotterdam is de Markthal. Deze overdekte markt wordt niet voor niets de Sixtijnse Kapel van Rotterdam genoemd. De indrukwekkende gigantische schilderingen op de muur zijn een must-see. Verder komt iedereen hier natuurlijk voornamelijk voor de vele kraampjes en restaurants waar wereldse lekkernijen te vinden zijn.

Poort van Europa

De Rotterdamse haven is de grootste haven van Europa. Het is de op twee na grootste haven van de wereld met alleen Shanghai en Singapore die groter zijn. Natuurlijk kunt u in Rotterdam, net als in veel andere steden, de tram, bus en metro nemen. Wat Rotterdam bijzonder maakt is dat het ook mogelijk is om je te verplaatsen met een watertaxi. Deze watertaxi’s varen over de Maas naar meer dan 50 verschillende plaatsen door heel Rotterdam.

Met de diversiteit van nationaliteiten die Rotterdam waarborgt is het geen wonder dat er steeds meer internationale bedrijven en expats aan hun toekomst bouwen in Rotterdam. Als expat komt u niets te kort in Rotterdam, er zijn meerdere expat winkels te vinden en ook internationale scholen zijn er genoeg.