Huis verkopen tips

 1. Ruim uw woning op
  Zorg ervoor dat uw woning opgeruimd is. Gooi weg wat er weggegooid kan worden. Berg uw persoonlijke spullen en spullen die er niet toe doen tijdelijk op, bijvoorbeeld in de berging (die mag vol). Wanneer uw woning opgeruimd is geeft dit een rustig gevoel. Daarnaast zorgt dit voor meer ruimte in uw huis. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat u geen rommel ergens in een hoek hebt liggen. Of dat u een open wasmand met kleding in de badkamer heeft staan.
 2. Zorg voor een neutrale inrichting
  Een persoonlijke touch is niet erg maar bij het verkopen van uw woning is het belangrijk dat deze neutraal is. Kleur mag, maar niet te gek. Niet te veel planten. Geen uit de hand gelopen hobby’s. De meeste mensen houden van neutraal en strak maar wel gezellig. Laat uw woning lekker ruiken. Niet door chemische middeltjes maar door bijvoorbeeld veel te luchten. Houd er rekening mee dat kandidaat kopers allergisch kunnen zijn voor bloemen en huisdieren. De verkoopmakelaar van The Real Estate Company adviseert u graag over de do’s en dont’s.
 3. Achterstallig onderhoud
  Zorg dat uw woning niet alleen schoon en fris is maar ook dat er zo min mogelijk achterstallig onderhoud is. Dit lijkt vanzelfsprekend maar hoort bij de belangrijkste huis verkopen tips. De kandidaat kopers zijn kritisch, kijken bijvoorbeeld kritisch naar matig schilderwerk, ontbrekende dakpannen, lekkende kranen en nog veel meer. Ook zijn het vaak zaken waar u aan gewend bent geraakt. Kleine probleempjes als een deur die klemt, een loszittende trapleuning, vochtplekken in de badkamer en bijvoorbeeld onkruid in de tuin. Een goed onderhouden huis verkoopt beter. Uiteraard is het de taak van onze makelaars om hierover te adviseren.
 4. Gratis waardebepaling huis
  Wilt u weten hoeveel uw huidige woning waard is? De eerste stap hierin is een waardebepaling. Het gaat hierbij om een vrijblijvend advies over de waarde van uw woning. Dit advies wordt gratis verstrekt door The Real Estate Company. Wij vinden het immers van groot belang om u van A tot Z bij te kunnen staan. Hoewel het om een vrijblijvend en gratis advies gaat, verrichten onze experts de waardebepaling van uw huis nauwkeurig.