Energielabel services

Gaat u uw huis verkopen of verhuren? Dan bent u verplicht om een geldig energielabel te tonen.

Bij de verkoop van uw huis moet u het energielabel overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Zorg er daarom voor dat u een geldig energielabel hebt op het moment dat u het huis te koop zet. De labelklasse (A++++ t/m G) moet namelijk vermeld worden in de advertenties. Potentiële kopers kunnen tijdens hun zoektocht het energielabel al zien en dit geeft ze extra, waardevolle informatie over uw woning. Het energielabel is een belangrijke factor bij het verkopen van uw woning. Bij een hogere waardering van het energielabel kan een hogere verkoopprijs gerealiseerd worden. Tevens als u plannen heeft om uw woning te verhuren is het energielabel van belang. Het energielabel is zeer bepalend voor de puntenwaarde. Hoe duurzamer uw huis is, hoe hoger de waardering is en hoger de huur wordt bepaald.

Om het energielabel te verbeteren kunt u bijvoorbeeld denken aan het isoleren van het dak of het plaatsen van dubbel glas. The Real Estate Company verzorgt ook verbouwingen en renovaties om uw woning te verbeteren op het gebied van duurzaamheid. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Vanaf januari 2022 is het verplicht bij aanvang van de verkoop een energielabel aan te leveren anders mag de woning niet gepubliceerd worden. Zorg er daarom voor dat u over een geldig energielabel beschikt op het moment dat u het huis te koop zet. Laat uw energielabel registreren voordat u uw woning te koop zet. The Real Estate Company kan u hierbij assisteren! Wij werken samen met ervaren gecertificeerde energieadviseurs die bekwaam en snel te werk gaan. Of het nu gaat om een herenhuis, appartement of studio, wij sturen snel een adviseur uw kant op! Neem voor meer informatie contact met ons op.